Vándorlány munkafüzet

Menyhért Anna Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros c. könyvéhez  foglalkoztató munkafüzet készült!   A játékos feladatgyűjtemény elmélyíti a gyerekek olvamányélményét, a meseregény  tanórai feldolgozásához pedig kiváló segítséget nyújt.

 

 

 

 

Kedves Szülők és Tanítók!

Ezzel a munkafüzettel Menyhért Anna Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros című meseregényének otthoni és tanórai feldolgozásához szeretnék segítséget adni. A munkafüzet feladatai komplex módon fejlesztik a gyerekek szövegértési készségét, logikai gondolkodását és kreatív szövegalkotását. Mivel a feladatok a meséhez kapcsolódnak, így azok megoldása elmélyíti a gyerekek olvasmányélményét. A mesével való foglalkozás továbbá közös időtöltésünk része lehet.

Alternatív kötelező olvasmányként a meseregény átmenetet képez a népmesék világából a fantasztikus irodalom alkotásai felé, így hiánypótlónak számít az alsós irodalomtanításban. A kompetencia alapú munkafüzet alapjául szolgál a meseregény feldolgozásának, élményszerűvé teszi a tanulást, és színesíti a tanévet.

Kiegészítésként ajánlom a meseregényhez készített drámajáték gyűjteményt, amely a tanmenetjavaslattal és a megoldásokkal együtt megtalálható a mannamesek.hu weboldalon.

Végül, de nem utolsó sorban, a munkafüzet kitöltéséhez jó munkát és sok örömet kívánok!

Budapest, 2013. november 21.

Szettele Katinka

A munkafüzet megrendelhető az mannamesek@mannamesek.hu emailcímen!

 

Ízelítő a feladatokból

  • Igaz vagy hamis az állítás? Tedd a mondatok mellé a megfelelő jelet! (Igaz = I, Hamis=H) 

Góri... eltévedt útközben. / ... otthon felejtette a szemüvegét. / ... ivott a forrás vizéből. / ... magával vitte a piros kislabdáját. stb.

  • Egészítsd ki a szavakat a hiányzó betűkkel! 

​         TE_G_R_ART

         MA_Á_ÜN_E_ 

  • Cölöplény bejegyzésére foltok kerültek. Segíts Vándorlánynak a szöveg kiolvasásában! Egészítsd ki a hiányzó szavakat és betűket!

"Kisváros ma sem látszo... . S...r... szürke köd bor...ja a vidéket. Kisváros ma sem lá............. . A köd egészen ................... volt. Kisváros ma sem ..................."