. .

Anya és Tomi együtt szövik a mesék fonalát. Hol otthon, hol a Velencei-tónál. Együtt találják ki a kis ló újabb és újabb történeteit, a történetek szereplőit. A mesékben egy szülő-gyerek párbeszéd bontakozik ki, így válik maga a mesélés is a mese részévé.

A kis ló köteteket Balogh Andrea illusztrálta.

 

A kis ló Tündérországban

. .

A kis ló első kalandjai Tündérországban játszódnak: itt dézsmálja meg a tündéralmafa termését, itt fedezi fel a tündérrétet, még egy nagyon magas hegy tetejére is fölkaptat, vagyis csupa ismerős mesei helyszínen jár, a bonyodalmak és megoldásaik – Tominak köszönhetően – mégis újszerűek. A meselogikát felülírja a gyermeki logika: például a nagy hegymászás után hirtelen fontosabbnak tűnik csillogónak lenni, mint egy szempillantás alatt hazajutni. Miért is ne? Anya és Tomi így is hazajuttatják a kis lovat, épp uzsonnára.

 

A kis ló és a kacsukahal

. .

Anya és Tomi a Velencei-tónál nyaralnak. A parton együtt találják ki a kis ló legújabb meséjét a szörnyvízről, a kacsukahalról és a fekete fejűek gonosz mesterkedéseiről.

A kis ló és a tigrisek

. .

„-  Mit meséljünk ma, mit csinál mostanában a kis ló? – kérdezte anya.
Tomi már kész is volt a válasszal.
- Legyen az, hogy nagyon fél a kis ló, mert egy tigriscsapat érkezik, oké?
- Tigrisek? Egy egész csapat? – csodálkozott anya.”

Esténként  az író kisfiával, Tomival a kis lóról és kalandjairól  mesél. Így született ez a mesekönyv.

A kis ló és a szívbeszélő

. .

"- Régen meséltünk a kis lóról - kezdte anya. - Mi van most vele? - A kis ló elveszett az erdőben - jelentette be Tomi. - Elveszett? - döbbent meg anya. - El. Most bolyong..."