Bemutatkozás

A Mannamesék Menyhért Anna meséinek és a hozzá kapcsolódó kiegészítő anyagoknak a gyűjtőoldala, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól.
 
Itt megismerkedhetsz a Kis ló kalandjaival, belelapozhatsz a Tengerimalacom története című könyvbe, illetve feladatokat tölthetsz le a Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros című meseregényhez. 
 
Értesülhetsz arról is, hol és mikor lesz mesefoglalkozás, felolvasás és kreatív írás tanfolyam
 
A Mannamesék  alkotó szemléletet képvisel, ezért interaktív felületként mesecsinálásra buzdít, amelyhez ötleteket is ad. A gyerekek által írt mesékre kíváncsiak vagyunk, és szívesen megosztjuk őket az online felületünkön.

 

„Olyan könyveket szeretnék írni, amelyek a gyerekeket lekötik, mert érdekesek, és el is gondolkodtatják őket. De nem úgy, hogy ott helyben, olvasás közben kelljen gondolkodni valamilyen komoly mondandón, hanem úgy, hogy az izgalmas élményt nyújtó olvasás után, akár jóval később is, valami eszükbe jusson abból, amiről a könyv szólt. Legyen ez csak egy hangulat, egy érzés, egy mondat. Ezt szerintem leginkább olyan gondolkodásmóddal és írástechnikával lehet elérni, amely a logikus cselekménymenetet és felépítést az érzelmekre és érzésekre alapuló képi, lírai gondolkodásmóddal kombinálja, és amely épít a humorra és az (ön)iróniára. Ez a gyerekek számára sokkal könnyebben adódik, mint a felnőtteknek.” – Menyhért Anna